DJ Mats

Jag har haft DJ:andet som ett andra jobb sedan 1986 och tycker det fortfarande är lika roligt att hålla på. För mig som teknikintresserad har det varit roligt att ha spelat vinyl och CD till att numera ha musiken i datorn. Många kan tycka att det är att fuska och inte riktigt DJ:ande, men jag ser det som att det ger mig mer kreativa möjligheter att få gästerna att dansa! Den här sidan är mest för min egen skull, men också för att ni som vill anlita mig får lite kännedom om mig inför er fest.

Kontakta mig via epost: mats@discjockey.nu eller 070-337 29 00

Aktuellt

Förutom att jag spelar på fester, bröllop och event kommer jag spela på Heart & Bones i Uppsala med början i januari 2022!

Sjögurca 1986-1994

Allt började nån gång 1985-86 med att jag och några kompisar började mixa låtar på ett par enkla vinylspelare... Det gick inte så bra då skivspelarna saknade hastighetsjustering. När vi fattade hur det skulle funka så vi skaffade vi ett par remdrivna Technics SL-BD22or och kunde börja taktmixa. Vi fick våra första spelningar på fritidsgården i Knivstas gamla brandststion. Efter några gånger där byggde vi ett par W-hornbasar och ett par toppar. Basarna var stora som garderober och vi kånkade runt dom på alla våra spelningar...
Vart efter åren gick utökade vi anläggningen med de klassiska skivspelarna Technicas SL-1210 Mk2 och en bättre mixer.
Vi spelade på födelsedagsfester, klassfester, luciavakor, studentskivor och även några nationer i Uppsala.
Exempel på artister som vi spelade var Eurythmix, Run DMC, Technotronics, Yazoo, Kiss, Sandra och Alphaville

Student DJ

Efter ett par år började jag plugga i Sundsvall så spelningarna med Sjögurca minskade. Jag fortsatte dock spela på kårhuset i Sundsvall. Det lite udda var dock att vi i DJ-gruppen hade en budget att köpa skivor för och att vi hade ansvar för att skura golvet i discot efter spelningen. (Dock köptes en golvstädmaskin in efter ett tag så vi slapp den sysslan...)
Jag spelade i stort sätt varannan vecka på kåren under min studietid och det var väldigt kul!
De stora artisterna 1993-95 var t.ex. Dr. Alban, Rob´n´Raz och Haddaway

Norrlads Nation

När jag flyttade tillbaka till Uppsala för att börja jobba fick jag spela på Norrlands nation, jag spelade på nya-golvet där ett par gånger i månaden, men även på uthyrningar och Gasquer. Då var DJ-båset i nya en balkong som hade en brant trappa upp. Man fick inte så många önskningar sent på kvällen, men det var en bra vy över dansgolvet och var verkligen "fett" att släppa en låt som man visste skulle få igång golvet då det kunde vara upp till 1200 dansande.
Musiken under den tiden skapades bl.a. av E-Type, Faithless och Madonna

Smålands Nation

Jag fick även förmånen att spela på ett par Champagnegalopper på Smålands Nation (Champagnegalopp är festen på nationerna efter att man sprungit i Carolinabacken på Sista April i Uppsala). På en Champagnegalopp spelades allt från Fågeldansen till Prodigy, rock, pop och schlager, så som DJ kan man verkligen släppa loss kreativiteten och ta ut svängarna!

Uppsala

De nationer jag spelat på i Uppsala förutom ovan nämnda är Östgöta, Kalmar, Gästrike-Hälsinge, Stockholms och Värmlands... Andra lokaler är Orangeriet i Linneträdgården och Festvåningen i Hotell Linné där jag bl.a. spelat på massor av bröllop och disputationsfester. Svenssons Krog (Japp, Nattklubben i källaren!), Skarholmens restaurang, Flustret, Eklundshof, Nattklubben i Rådhussalongen (där Max är nu...), Restaurang Lingon. Musiken kan vara allt från Melodifestival, Beatles och punk till ny house och radiohits.

Stockholm

Några roliga lokaler jag spelat på är Riddarhuset, Operaterassen, Högloftet på Skansen, Koppartälten i Haga, Solviksbadet i Bromma, Sticklinge udde båtklubb, Elfviks gård på Lidingö och Waldemarsudde på Djurgården. Här gör jag också lite barjobb, bl.a. i lobbybaren på Radisson Blu Waterfront och på Marions (numera John Scott's). Musiken är mycket RnB, Soul, Hip-Hop och Funk.

Knivsta

Då jag bor i byn har jag samarbete med följande företag:
Frisör 13 fixar festfrisyren!
Visit Knivsta, information om vad som händer i Knivsta.
och sångare
Roger Berglund
Canilla Enskär
Kristina Gissler
Självklart är jag med i Knivsta Företagarförening

Övriga festlokaler

Andra festlokaler jag spelat i är Vassunda Bygdegård, Blå Vingen, Staffansgården i Knivsta, Ängby Park, Bistro Larsson, Johannesbergs Golf, Krusenbergs herrgård, Rimbo herrgård, Ljusterö, Kregga herrgård i Bålsta, Danmarks församlingsgård, Ärentuna Bygdegård, Lagga bygdegård och Nova Park Hotel.

Event

Jag har bland annat spelat på Form och Valloxen Runt i Knivsta. Några av de företag jag arbetat med på event är Matsällskapet, Creative Events och Scenteknik. Några av kunderna är bland andra Ongame, Frontwalker, Posten, Starbreeze, Sogeti, Pricer, Nordea och Swedbank.

Teater, scen och kör

Under studenttiden var jag teknikansvarig på de spex och föreställningar som Sundsvalls studenters teaterförening satte upp.
I Knivsta har jag jobbat med ljud och ljus åt Knivstarevyn. De senaste åren har jag också jobbat med ljus åt Prismakören på deras julshower.
Jag gör numera ljud och ljus åt Scenkonstnärerna